Контакти

Міжнародні стажування-2018


Відрядження І.А. Владимирського до Німеччини

У період з 5 по 11 лютого 2018 року відбулось відрядження старшого наукового співробітника кафедри фізики металів к.т.н. І.А. Владимирського до Німеччини. Відрядження було організовано за підтримки Німецької служби академічних обмінів (DAAD) та Українсько-німецького наукового товариства.

Першою частиною подорожі стало відвідування І.А. Владимирським Інституту матеріалознавства університету м. Штутгарт, який очолює проф. Г. Шмітц. Метою візиту було обговорення механізмів можливої співпраці між матеріалознавцями з Києва та Штутгарту. Досягнуто домовленості щодо участі студентів та аспірантів КПІ ім. Ігоря Сікорського у конкурсах DAAD на отримання стипендій для наукових стажувань в університеті м. Штутгарт. Також під час візиту було проведено деякі дослідження магнітних нанорозмірних шарів на основі FePt з використанням надсучасної лабораторної бази Інституту матеріалознавства – зокрема дослідження методом трансмісійної електронної мікроскопії.

Другою частиною візиту став проведений в Берліні інтенсивний семінар з підготовки проектних пропозицій для отримання грантів на проведення наукових досліджень. Учасники семінару отримали корисні рекомендації від професійних тренерів щодо шляхів збільшення шансів на отримання фінансової підтримки, правильної структури проектних заявок, особливостей написання різних її розділів тощо.